Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Riscurile CBRN pe agenda de discuții între MAI cu reprezentanții Ambasadei SUA

La data de 10 februarie curent, Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Mariana Grama a avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

 

Discuțiile s-au axat pe subiecte ce țin de consolidarea capacităților de prevenire și răspuns a instituțiilor subordonate ale MAI la riscurile și amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare la adresa securității statului, în special în contextul dinamicii de răspândire a coronavirusului la nivel internațional și pestei porcine africane în regiune.

 

Totodată, părțile au abordat aspecte de cooperare viitoare pe domeniul de dezvoltare a capabilităților de management al deșeurilor radioactive, astfel încât să fie asigurată protecția sănătății populației, protecției mediului, cât și protecției dincolo de frontierele țării.

 

În cadrul întrevederii părțile au subliniat importanța intensificării dialogului bilateral moldo-american, inclusiv la nivel de experți, în scopul implementării bunelor practici și transferului de experiență.