Mergi la conţinutul principal
  • Clear

MAI monitorizează situația din țară, asigurând respectarea măsurilor CSE, de societate

Angajații Ministerului Afacerilor Interne monitorizează în continuare respectarea măsurilor Comisiei pentru Situații Excepționale, în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip nou. În acțiunile desfășurate sunt implicați peste 9 mii de carabinieri, polițiști, salvatori și polițiști de frontieră.

Începând cu ziua de ieri, plimbatul prin parc și sportul în aer liber nu mai sunt o restricție, dar, numai cu condiția că cetățenii nu se vor aduna în grupuri mai mari de 3 persoane, vor păstra distanța socială și vor ține cont de măsurile de protecție.

Terenurile de joacă, zonele de agrement și terenurile sportive rămân a fi închise, iar organizarea evenimentelor mari, a petrecerilor și alte tipuri de acțiuni care presupun grupuri de oameni, sunt strict interzise.

În prezent, se menține regimul de carantină în mun. Soroca,  or. Ștefan Vodă  și s. Talmaza, or. Glodeni, s. Etulia și Cișmichioi din UTA Găgăuzia, s. Valea Perjei  r. Taraclia și s. Brînzeni r. Edineț.

Menționăm că până astăzi au fost documentare 1721 contravenții, iar suma amenzilor aplicate depășește cifra de 36 milioane lei. Astfel, au fost sancționați 64 agenți economici, 32 de transportatori de pasageri, 1625 persoane fizice și 26 preoți care nu au respectat măsurile în perioada pandemiei.

76 de angajați ai MAI din diferite subdiviziuni au fost infectați cu COVID-19, 36 au fost tratați.

Vă rugăm să țineți cont de recomandările autorităților responsabile de gestionarea situației pandemice din țară și să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur.