Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Un administrator de întreprindere din Ialoveni a fost reținut pentru tentativa de a mitui un ofițer SPIA

Publicat: Sat, 02/11/2017 - 09:11

Un administrator de întreprindere din orașul Ialoveni a fost reținut în după-amiaza zilei de 10 februarie 2017, pentru tentativa de a mitui un angajat al Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI.

 

Potrivit denunțului făcut de angajatul SPIA, bănuitul i-ar fi propus bani și produse de origine animală, ca să nu fie atras la răspundere pentru prezentarea către Academia de poliție „Ștefan cel Mare”a MAI, a unor certificate sanitar-veterinare false.

 

Astfel, ca urmare a unei bune colaborări între ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI și cei ai Centrului Național Anticorupție, au fost desfășurate măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală, în urma cărora bărbatul a fost reținut în flagrant delict, în momentul în care transmitea angajatului SPIA o sumă de 8.000 de lei.

 

Bănuitul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, fiind plasat în izolatorul pentru detenție preventivă.

 

Pentru o astfel de infracțiune, legislația penală a Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu aplicarea unei amenzi în mărime de până la 200.000 de lei.

 

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

 

Serviciul relații publice al SPIA

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni