Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Trafic de influiență documentat de ofițerii SPIA și CNA.

Publicat: Miercuri, 03/01/2017 - 09:50

Ofițerii SPIA în comun cu organul de urmărire penală al CNA și Procuratura anticorupție, au reținut o persoana din mun. Chișinău fiind cercetată penal pentru trafic de influență.

 

Potrivit materialelor și informațiilor preliminare, acesta ar fi pretins mijloace bănești în sumă de 600 euro, susținând că are influență asupra unor persoane publice ce activează în subdiviziunile structurale ale Direcției înmatriculare transport și calificare a conducătorilor auto a ÎS „CRIS Registru”, pentru susținerea examenelor și primirea permisului de conducere fără impedimente.

 

Astfel, în urma desfășurării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală în incinta Dispensarului dermato-venerologic, situat pe str. Columna 47 din capitală, ofițerii SPIA în comun cu organul de urmărire penală al CNA, au reținut în flagrant delict în momentul primirii sumei de 250 euro din suma de 600 euro, pentru soluționarea pozitivă a cazului menționat.  

 

La moment, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza art. 326 alin.(1) Cod penal al Republicii Moldova (trafic de influență).

 

Totodată, sunt întreprinse acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în scopul identificării și documentării și altor persoane cu tangență la caz.

  

Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, bănuiții beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni