Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Pompierii și salvatorii au fost premiați pentru performanțe

Publicat: Thu, 02/09/2017 - 19:39

Astăzi, 9 februarie 2017, Serviciul Protecției Civile și Situații Excepționale (SPCSE) a desfășurat „Gala decernării performanțelor demonstrate de salvatori și pompieri pe parcursul anului 2016”.

 

La eveniment a fost prezent ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Mihail Harabagiu, ambasadori, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, oaspeți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a României, conducătorii subdiviziunilor MAI, angajați ai SPCSE și alți invitați.

 

Peste 70 de angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale s-au învrednicit de titlul cel mai bun pompier, salvator, scafandru, alpinist, chinolog, chimist sau inspector a supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor. 

Salvatorii și pompierii au primit diplome din partea conducerii MAI şi SPCSE pentru salvarea vieţilor omeneşti, intervenţii de succes, profesionalismul în munca desfășurată zilnic și pentru curajul manifestat în situaţiile de risc.

 

„Cu mult respect față de întreaga familie a Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, vreau să vă felicit pentru curajul de care dați dovadă și pentru faptul că faceți tot posibilul pentru a salva vieți omenești, uitând uneori că aveți familii, copii și oameni dragi care vă așteaptă acasă. Un erou până la urmă este acel care rezistă mai mult de un minut, iar eu vreau să vă spun că voi rezistați o viață, mai mult decât rezistă ceilalți”, a susținut în discursul său,  ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

 

La rândul său, Șeful Serviciului Situații Excepționale și-a exprimat  convingerea că salvatorii vor reuși în continuare să salveze vieți omenești, mulțumind partenerilor pentru aportul și susținerea  oferită în lichidarea consecințelor situațiilor excepționale. Gala performanțelor salvatorilor și pompierilor s-a desfășurat pentru al doilea an consecutiv.

 

Totodată, în cadrul Galei salvatorilor, pentru colaborare și informare eficientă au fost premiați jurnaliştii şi alți parteneri ai SPCSE.

 

Pe parcursul anului 2016  angajații Serviciul Situații Excepționale  au reușit să salveze din situații de risc 581 de persoane.    

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni