Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

În memoria victimelor războiului din Afganistan

Publicat: Miercuri, 02/15/2017 - 18:09

Astăzi, 15 februarie 2017, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a participat la acțiunile  consacrate Zilei comemorării ostașilor căzuți în războiul din Afganistan. Astfel, conducerea țării și a altor instituții de stat, veterani și rudele celor care au căzut pe câmpul de luptă au depus flori și au adus un omagiu la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire”  din capitală.

 

Totodată, în ajunul celei de a 28-a Aniversări  de la retragerea trupelor militare din Afganistan, la 14 februarie  curent, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan s-a întâlnit cu veteranii MAI – participanţi ai războiului din Afganistan.

 

“Războiul, a lăsat o rană deschisă în sufletele celor care au trăit acele clipe de groază pe propria piele, în inimile membrilor familiilor celor căzuţi şi în memoria concetăţenilor. Veteranii războiului din Afganistan sunt un exemplu de bărbăţie şi eroism pentru efectivul MAI și un reper moral pentru tânăra generație”, a menționat ministrul Alexandru Jizdan, în cadrul întâlnirii.

 

Veteranii războiului  din Afganistan și-au exprimat mulțumirea pentru continuarea frumoasei tradiții de comemorare a ostașilor căzuți în acest război, care este un simbol de grijă față de angajați și suportul continuu oferit din partea Ministerului.

 

Potrivit datelor statistice oficiale, în războiul din Afganistan au participat aproximativ 13 mii de moldoveni, dintre care 301 de militari şi-au pierdut viaţa, patru au fost declarați dispăruți, iar alţi 257 au rămas invalizi. Războiul a durat timp de un deceniu, între anii 1979 şi 1989.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni