Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Întrevederea ministrului Alexandru Jizdan cu Ambasadorul SUA, James Pettit

Publicat: Miercuri, 02/08/2017 - 16:58

Astăzi, 8 februarie 2017, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a avut o întrevedere cu E.S Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, în cadrul căreia părțile au discutat despre obiectivele de cooperarea dintre MAI și instituțiile de drept din țară, precum și colaborarea cu Ambasada SUA.

 

Totodată, a fost abordat parteneriatul dintre Ambasada SUA și sistemul Afacerilor Interne din țara noastră, discutând în același timp subiecte de interes comun, în special implementarea reformei poliției, lupta cu traficul de ființe umane și combaterea violenței în familie.  

                                           

Astfel, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan a comunicat despre interesul sporit pe care îl are țara noastră pentru menținerea unui sistem competent și capabil să ofere protecție victimelor violenței în familie

.

„Prevenirea și combaterea traficului de ființe umane precum și a fenomenului violenței în familie este o preocupare nu doar pentru instituția pe care o conduc dar și la nivel de guvernare. Diminuarea acestui flagel este posibilă doar prind cooperarea constantă și rentabilă între Minister, partenerii străini de dezvoltare și instituțiile responsabile din țară”, a menționat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

 

În același context Ambasadorul SUA, James Pettit a reiterat despre conlucrarea cu Ministerul Afacerilor Interne, schimbul eficient de informații care are loc între cele două entități și facilitățile păstrării unui dialog constant și progresiv între forțele de ordine din Republica Moldova și Ambasada SUA.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni