Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

DPF a prezentat Raportul activităților pentru 2016

Publicat: Thu, 02/09/2017 - 19:14

Astăzi, 9 februarie curent, ministrul Afacerilor Intern, Alexandru Jizdan a participat la ședința de bilanț din cadrul Departamentului Poliției de Frontieră (DPF), unde a fost prezentat raportul de totalizare a activităților de frontieră pentru 2016. 

 

În cadrul ședinței a participat viceministrul Afacerilor Interne, Dorin Purice, șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari și reprezentanți din subdiviziunile departamentale.

 

În discursul său, ministrul Alexandru Jizdan a apreciat munca polițiștilor de frontieră, specificând că se atestă schimbări majore în cadrul instituției.

 

”Rolul vostru este esențial în MAI și lumea deja percepe polițistul de frontieră ca pe un om apropiat. Totuși, sunt activități actuale care necesită o atenție aparte, cum ar fi inițiativele legate de vinietă și verificarea asigurărilor auto. Vă rog să vă includeți în comun cu Serviciul Vamal și Ministerul Transporturilor, luați toate măsurile necesare ca noi să nu avem cozi în punctele de trecere a frontierei.”, a menționat ministrul de Interne, Alexadru Jizdan.

 

La rândul său, domnul Dorin Purice a îndemnat angajații Poliției de Frontieră să acorde o importanță activității operaționale, inclusiv identificarea cât mai operativă a tuturor riscurilor interne și externe, asumând obligația consolidării eforturilor interinstituționale pentru a preveni orice pericol.

Astfel, pe lângă realizările și prioritățile instituției pentru anul curent, au fost prezentate camerele video portabile, ca parte a unui concept inovativ, care vor preveni și combate fenomenul corupției în procesul activităților de serviciu și vor asigura, în același timp, protecția internă a polițiștilor de frontieră.

 

”Cu aceeași seriozitate și responsabilitate vom îndeplini angajamentele asumate pentru a asigura securitatea la frontieră, fluidiza și facilita fluxul de călători și mijloace de transport, precum și fortifica cooperarea cu partenerii de dezvoltare. Polițiștii de frontieră își fac meseria mai calitativ, iar rezultatele în continuare vor fi mai plauzibile”, a spus șefului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, în cadrul ședinței.

 

Totodată, în contextul ședinței de bilanț, conducerea DPF a prezentat Centrul operațional de coordonare (COC), renovat și adaptat la standardele internaționale, creat cu scopul îmbunătățirii situației la frontiera de stat și dezvoltării capacităților de reacție rapidă în domeniul combaterii migrației ilegale și criminalității transfrontaliere.

 

  

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni