Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

A doua ședința a Comisiei pentru situații excepționale

Publicat: Fri, 04/21/2017 - 17:45

Prim-ministrul Pavel Filip, a convocat la ora 13:00, într-o nouă ședință a Comisiei pentru situații excepționale, reprezentanții ministerelor și instituțiilor competente de gestionare a situației excepționale create în urma ninsorilor abundente. 

 

În cadrul ședinței a fost raportată  situația din țară în general și acțiunile întreprinse pentru lichidarea consecințelor.  Astfel, pe întreg teritoriul țării lucrează echipele instituțiilor de resort pentru restabilirea energiei electrice în circa 700 localități din 22 raioane din sudul și centrul țării. 

 

Circa 400 pompieri și salvatori, 300 carabinieri și 100 ostași lucrează în capitală pentru ridicarea copacilor și crengilor de pe străzi, curțile blocurilor de locuit, cât și de pe teritoriul unor spitale. 

 

Totodată, în zonele de sud și centru ale țării activează echipe mixte de salvare și lichidare a consecințelor ninsorii prin curățarea drumurilor, defrișarea arborilor doborâți de furtună și evacuarea persoanelor din zonele de risc.

 

Prim-ministrul Pavel Filip, a atenționat cetățenii să fie foarte prudenți în aceste condiții și să asculte indicațiile autorităților. Echipele de salvare vor continua să lucreze în regim non-stop pentru recepționarea apelurilor din partea cetățenilor și soluționarea problemelor.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni