Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Doi cetățeni turci reținuți pentru că ar fi mituit un polițist moldovean

Publicat: Tue, 02/07/2017 - 12:42

Doi bărbați de origine turcă au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și procurorii anticorupție, pentru că ar fi mituit un angajat al poliției.

 

Potrivit informației parvenite în adresa SPIA, bărbații ar fi oferit 100 de dolari SUA unui angajat al Inspectoratului de poliție Centru, pentru ca acesta să inițieze o cauză penală pe faptul comiterii unui pretins furt, de pe teritoriul Societății cu răspundere limitată în cadrul căreia activau suspecții.

 

Ulterior, aceștia i-au promis polițistului încă o sumă de 300 de dolari SUA, în cazul în care va acumula probe suficiente pentru inițierea urmăririi penale.

 

Urmare desfășurării măsurilor speciale de investigații și acţiunilor de urmărire penală, ofițerii SPIA și procurorii anticorupție i-au reținut pe suspecți, iar domiciliile și automobilele acestora au fost percheziționate, fiind ridicate facturi și calculatoare, care ar putea avea tangență la acest caz.

 

La moment, cei doi bărbați sunt reținuți pe un termen de 72 ore, fiind plasați în izolatorul pentru detenție preventivă.

 

Pentru o astfel de infracțiune, legislația penală a Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de până la 10.000 de u.c. și cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

 

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura anticorupţie de comun cu organul de urmărire penală al SPIA.

 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Serviciul relații publice al SPIA

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni