Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Doi bărbați din Chișinău au fost reținuți pentru trafic de influență

Publicat: Thu, 02/09/2017 - 14:25

Doi bărbați din municipiul Chișinău au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI de comun cu cei ai Centrului Național Anticorupție, Direcției Inspectare Efectiv a IGP și procurorii anticorupție, aceștia fiind cercetați penal pentru trafic de influență.

 

Potrivit informației, bărbații au pretins 250 de euro de la denunțător, susținând că au influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de poliție Ciocana al Direcției de poliție a mun. Chișinău, pentru ai determina pe aceștia să-l absolvească de la răspunderea contravențională, care ar putea fi recalificată în infracțiune de ordin penal.

 

Astfel, urmare desfășurării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, în după-amiaza zilei de ieri, 08 februarie 2017, pe str. Mihai Viteazul din mun. Chișinău, bănuiții au fost reținuți în flagrant delict, în momentul în care primeau suma de 250 de euro, bani transmiși sub controlul angajaților SPIA al MAI.

 

Actualmente, cei doi bănuiți sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, fiind plasați în izolatorul pentru detenție preventivă.

 

Urmează a fi continuate acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii, în scopul stabilirii şi  altor persoane implicate în acest caz.

 

Pentru o astfel de infracțiune, legislația penală a Republicii Moldova prevede o amendă în mărime de până la 4000 u.c. sau pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani.

 

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Serviciul relații publice al SPIA

Spot video - Nu oferi și nu lua mită, altfel, tu ai putea fi următorul!

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni