Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Cooperarea în domeniul securității regionale susținută de către Ambasada SUA în RM

Publicat: Tue, 04/11/2017 - 17:35

Astăzi 11 aprilie 2017, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a avut o întrevedere cu Atașatul de securitate regională al Ambasadei SUA în Republica Moldova, Adam Lason.

 

În cadrul întâlnirii, părțile au discutat despre relaţiile de conlucrare între organele de drept din Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, perspective de dezvoltare a relațiilor bilaterale, asigurarea schimbului de experienţă și a bunelor practici în activitatea polițienească, precum şi cooperarea prin prisma militarilor americani din cadrul cursului de pregătire în domeniul tehnicii de luptă la BPDS ”Fulger” în conformitate cu standardele europene.

 

Astfel, ministrul Alexandru Jizdan a exprimat mulțumire Guvernului și Ambasadei SUA pentru parteneriatul durabil și sprijinul acordat în diferite proiecte și schimburi de experiență care au adus în timp rezultate remarcabile, menționând importanța relațiilor stabile și eficiente de cooperare moldo-americane în procesul de reformare și dezvoltare a sistemului afacerilor interne.

 

Totodată, Atașatul de securitate regională al Ambasadei SUA, Adam Lason, a accentuat nivelul înalt de cooperare pe care îl are Ambasada SUA cu Ministerul Afacerilor Interne și importanța aspirațiilor europene de care dă dovadă MAI pe parcursul perioadei de reformare și modernizare.

 

În concluzie, părţile s-au arătat disponibile de a continua activitățile de colaborare constructive şi benefice pentru ambele state, atât la nivel strategic, cât şi operaţional.

 

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni