Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

În cadrul vizitei delegației MAI la Kiev a fost semnat Protocolul privind punctele de contact la frontieră

Publicat: Mon, 02/13/2017 - 12:25

Astăzi, 13 februarie 2017, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și șeful Departamentului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, care fac parte din delegația guvernamentală a Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul, Pavel Filip, se află într-o vizită oficială în or. Kiev, Ucraina.

 

Astfel, în această dimineață a fost semnat Protocolul între Departamentul Poliţiei de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne al RM şi Administraţia Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, privind punctele de contact la frontiera de stat moldo-ucraineană. La evenimentul de semnare a documentului a participat șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, și șeful autorității de frontieră a Ucrainei, Victor Nazarenko.

 

Semnarea acestui Protocol este prevăzut în Planul National de Acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE și va contribui la intensificarea schimbului de informații în vederea asigurării securității frontierei comune, securității naționale, ordinii publice, a bunăstării economice a statelor Părţi, prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere organizate.

 

Menționăm că ministrul de Interne, Alexandru Jizdan va avea astăzi o întrevedere bilaterală cu omologul său din Ucraina, Arsen Avakov, în cadrul căreia vor fi abordate aspectele privind eficientizarea cooperării bilaterale pe dimensiunea Afacerilor Interne și identificarea noilor oportunități de cooperare.

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni