Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Angajați ai subdiviziunilor MAI instruiți pe segmentul etică și integritate organizațională

Publicat: Fri, 02/17/2017 - 18:01

În perioada 16-17 februarie 2017, Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, a desfășurat seminarul de instruire în contextul Stagiului I din Proiectul pilot Etică și integritate organizațională în cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

 

Seminarul are drept scopul familiarizarea tinerilor angajați ai sistemului Afacerilor Interne cu provocările cu care se confruntă o instituție polițienească pe segmentul de anticorupție, dezvoltarea unui comportament etic şi integru în asigurarea aplicării legii, și promovarea în rândurile acestora a conceptului „Toleranța zero față de corupție”.

 

Cursurile de instruire au fost prezidate de către șeful SPIA, colonelul de poliție Vitalie Moisei și desfășurate cu implicarea consilierului Uniunii Europene în domeniul Afacerilor Interne, chestorul Eugen Corciu consilierul Uniunii Europene în domeniul reformei poliției, chestorul Marian Tutilescu, senior expert al Uniunii Europene Carmen Mușat, reprezentanta Direcției generale prevenirea corupției a Centrului Național Anticorupție, Virginia Moraru, președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, reprezentanți ai Agenției Naționale de Integritate(ANI) și angajați SPIA.

 

Formatorii au abordat subiecte ce țin de prevenirea și combaterea corupției la nivel înalt, documentarea și soluționarea conflictelor de interese, imaginea Poliției în mass-media și integritatea profesională.

 

Pe lângă partea teoretică și schimbul de bune practici, atelierul a cuprins și dezbateri pe diferite subiecte de interes comun, spețe în grupuri de lucru și completarea unor chestionare, iar la finalizarea stagiului, cei 25 de  participanți au primit certificate de participare.

 

Proiectul “Etică și integritate organizațională în cadrul Ministerului Afacerilor Interne” este desfășurat de către SPIA deja al doilea an consecutiv. Acesta a fost lansat la începutul lunii mai 2016, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție a MAI al României și Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni