Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Pavel Voicu a avut o întrevedere cu Premierul Statului Qatar, în cadrul unei vizite oficiale la Doha

Cu ocazia ceremoniei de absolvire a Colegiului de Poliție din Capitala Qatarului, Doha, o delegație condusă de ministrul afacerilor interne a efectuat o vizită oficială în cadrul căreia au avut loc mai multe evenimente.

 

Astfel, ministrul Pavel Voicu alături de oficiali din alte țări a avut o întâlnire cu Emirul Qatarului, dar și o  întrevedere cu  E.S Șeicul Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani, Prim - ministru și ministru al afacerilor interne.

 

Oficialii au vorbit despre relațiile bilaterale dintre cele două state și oportunitățile de intensificare a cooperării în domeniul afacerilor interne și nu doar, prin diferite proiecte comune.

 

Ministrul Pavel Voicu a exprimat deschiderea și disponibilitatea față de dezvoltarea parteneriatului cu structurile responsabile de securitate din Qatar, în deosebi îpe segmentul activității polițienești, care va permite schimbul de experiență și dezvoltarea capacității Poliției Republicii Moldova și sporirea securității naționale.

 

Prim - ministrul de la Doha a menționat că Qatarul va sprijini Republica Moldova în cadrul reformelor pe care le desfășoară, iar Ministerul pe care îl conduce va oferi tot suportul necesar pentru realizarea obiectivelor propuse.

 

În concluzie, cu implicarea Ambasadei Republicii Moldova în Qatar și a responsabililor din cadrul MAI, urmează să fie identificate prioritățile de colaborare și inițierea unor acorduri comune, urmate de acțiuni care vor genera rezultatele dorite de ambele părți.

Menționăm că în cadrul acestei vizite, a fost semnat un Memorandum de cooperate între Academia Ștefan Cel Mare și Colegiul de Poliție al Qatarului, ce prevede cooperarea academică și schimbul de experiență. Documentul a fost semnat de rectorul Academiei și directorul Colegiului.